Lenovo Legion Go Resmen Duyuruldu! İşte Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Birçok sızıntının ardından sonunda Lenovo son noktayı koydu. Steam Deck rakibi taşınabilir oyun cihazı Lenovo Legion Go resmen duyuruldu. İşte Lenovo Legion Go özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi hakkında tüm detaylar.

Lenovo’nun basın bülteni, Legion Go hakkındaki sızıdırlna özellikleri doğruluyor. Windows 11 daha önceki ASUS Rog Ally için de kullanılan AMD’nin Ryzen Z1 Extreme işlemcisi ile çalıştırılıyor. Öte yandan Legion Go, devasa 8,8 inç QHD+ dokunmatik ekranı başta olmak üzere, onu Steam Deck veya ROG Ally’den çok farklı kılan bazı özelliklere sahip. Cihaz, 1600p’ye kadar çözünürlükleri destekliyor ve 144 Hz yenileme hızına kadar çıkabiliyor.

Legion Go, 16 GB’a kadar RAM ve 1 TB’a kadar SSD depolama alanıyla ve daha fazla depolama alanı eklemek için microSD kartla satın alınabiliyor. Ürün, 49,2 Wh’lik bir pile sahip ve bilgisayar, pili bir güç kaynağına takıldığında bozulmaya karşı koruyan bir güç bypass moduna sahip. Cihazın pil ömrü hakkında ise detaylı bilgi verilmiyor.

Legion Go’nun en büyük farkı, Nintendo Switch’e benzer şekilde algılanabilen yan kontrolörleri. Lenovo’nun açıklaması şu şekilde: “Lenovo Legion Go’nun denetleyicileri, zorlu oyun oturumları sırasında yanıt verme hızını ve doğruluğu en üst düzeye çıkaran, joystick kayması olmaması ve minimum ölü bölgeler anlamına gelen hall efektli joystick’lere sahiptir. Diğer girişler arasında entegre bir izleme dörtgeni, büyük bir D-pad, açılı bir fare tekerleği ve toplam 10 eşlenebilir omuz düğmesi, tetikleyici ve tutma düğmesi bulunur. Kullanıcı tarafından seçilebilen fan modunu belirtmek için renkleri değiştiren ikonik Lenovo Legion ‘O’ ile süslenmiş güç düğmesinde RGB aydınlatma mevcuttur ve oyun çubuklarının etrafındaki özelleştirilebilir RGB halkaları, başka bir zarafet katmanı eklerken aynı zamanda denetleyici için bir bildirim sistemi görevi de görür.”

Ayrıldığında kontrolörler ve Legion Go, FPS Modu adı verilen moda girebiliyor. Oyuncular Legion Go’yu yerleşik destek ayağıyla tek başına oturtabilir ve kontrol cihazlarından birini birlikte verilen manyetik tabana yerleştirebilir. Kontrol cihazı daha sonra birinci şahıs nişancı oyunlarında daha hassas kontrolle kullanılabilir.

Lenovo Legion Go’nun diğer özellikleri arasında Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.2 kablosuz donanımının yanı sıra iki adet USB Type-C bağlantı noktası bulunuyor. Legion Space UI, bilgisayarın dijital oyun mağazalarına ve hizmetlerine erişmesine olanak tanıyor ve Microsoft’un Xbox Game Pass Ultimate hizmetine üç aylık bir abonelik içeriyor.

Lenovo Legion Go Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Tabii ki en çok merak edilen konulardan birisi cihazın ne kadarlık bir fiyat etiketi taşıyacağıydı. Lenovo Legion Go, Kasım ayında 799 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Şirket ayrıca Legion Go’ya veya çoğu Windows, Mac, iOS veya Android cihazına bağlandığında özel bir büyük ekran oyun deneyimi sunan ikiz mikro OLED ekranlı Legion Glasses ürününü de satışa sunacak. Bu ise Ekim ayında 799 eurodan satılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x